Nesmrteľný šalát Rumcajs: Lepší šalát som za celé roky nejedla, presne takto si ho pamätám z lahôdok v našom meste!

Celú svoju mladosť som prežila v meste Tábor a na tento šalát som chodila pravidelne. Je veľmi dobrý, rýchly a aj dnes si ho veľmi rada pripravím. Je to veľká dobrôtka aj na chlebíčky.

Celú svoju mladosť som prežila v meste Tábor a na tento šalát som chodila pravidelne. Je veľmi dobrý, rýchly a aj dnes si ho veľmi rada pripravím. Je to veľká dobrôtka aj na chlebíčky.

Potrebujeme:

2 lyžičky kr. cukru

2 ks cibule

1 lyžička sójovej omáčky

mleté čierne korenie

2 lyžičky oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice majonézy

4 ks sterilizovaných uhoriek

20 dkg mäkkej salámy

soľ

2 lyžičky plnotučnej horčice

1 lyžičku worcesterskej omáčky

Postup:

Nachystáme si dresing. V malom hrnci zmiešame olej, cukor, horčicu, sójovú omáčku a worcesterskou omáčku. Na miernom ohni miešame tak, aby vznikla jednotná zmes – zálievka na šalát. Zmes sa však nesmie variť, potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Potom si nakrájame salámu a uhorku na prúžky a cibuľu na kocky. Všetko dáme do misky a pridáme vychladnutý dresing a 2 lyžice majonézy. Nakoniec šalát Rumcajs dochutíme soľou a korením.

Podávame s čerstvým pečivom. Ešte lepšie je uležaný do druhého dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Danielka B.