Celú svoju mladosť som prežila v meste Tábor a na tento šalát som chodila pravidelne. Je veľmi dobrý, rýchly a aj dnes si ho veľmi rada pripravím. Je to veľká dobrôtka aj na chlebíčky.
Potrebujeme:
2 lyžičky kr. cukru
2 ks cibule
1 lyžička sójovej omáčky
mleté čierne korenie
2 lyžičky oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice majonézy
4 ks sterilizovaných uhoriek
20 dkg mäkkej salámy
soľ
2 lyžičky plnotučnej horčice
1 lyžičku worcesterskej omáčky
Postup:
Nachystáme si dresing. V malom hrnci zmiešame olej, cukor, horčicu, sójovú omáčku a worcesterskou omáčku. Na miernom ohni miešame tak, aby vznikla jednotná zmes – zálievka na šalát. Zmes sa však nesmie variť, potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Potom si nakrájame salámu a uhorku na prúžky a cibuľu na kocky. Všetko dáme do misky a pridáme vychladnutý dresing a 2 lyžice majonézy. Nakoniec šalát Rumcajs dochutíme soľou a korením.
Podávame s čerstvým pečivom. Ešte lepšie je uležaný do druhého dňa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Danielka B.