Iné lievance už nerobím a to som ich vyskúšala už skutočne veľa. Najlepšia je klasika od mojej babičky z Moravy. Sú hrnčeková, úplne bez čakania a také výborné, že ich budete chcieť jesť aj každý deň.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
4 lyžice cukru krupica
2 vajcia
1 hrnček mlieka
2 lyžice oleja
Olej na vyprážanie
Postup:
Všetky suroviny zmiešame (droždie sa tam nedáva, nahradí ho prášok do pečiva).
Polievkovú lyžicou robíme do rozpáleného oleja malej lievance (dosť nadobudnú), olej treba často dolievať, smažíme pomaly na miernom ohni.
Lievančeky sú výborné, jemné a skutočne vláčne. Odporúčam každému.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)