Nesmrteľný jablkový mrežovník s pudingom a škoricou: Vyskúšajte ho z nových jabĺčok, je úžasne šťavnatý!

Fantastický koláčik, vyskúšajte ho napríklad z nových jabĺčok.

Potrebujeme:

  • 40 dkg múky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 15 dkg tuku
  • 1/2 balenie prášku do pečiva
  • 2 dl kyslej smotany
  • štipka soli

Náplň:

  • 1,5 kg jabĺk
  • Kr. cukor podľa chuti
  • Škorica podľa chuti
  • 1 bal. vanilkového pudingového prášku
  • 1 lyžica strúhanky

Na vrch:

  • 1  vajcie

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vyformujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky, kým pripravíme náplň.

Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme cukor a necháme chvíľu stáť, potom scedíme šťavu a vmiešame pudingový prášok.

Plech na pečenie 23 x 38 cm vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme na plát (tak, aby sa sedeli na rozmery plechu). Jeden plát navrstvíme na dno, posypmeme stúhankou a navrstvíme náplň. Druhý plát cesta si narežeme na pásiky a ukladáme cez náplň tak, aby sme vytvorili mriežku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrieme vajíčkom a pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Necháme vychládnuť a potom nakrájame.

Prajem Vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Témy:


Pridajte svoj komentár