Nesmrteľné špagety Carbonara podľa šéfa: Toto recept v našej rodine kraľuje už 20 rokov a stále ho žiaden iný neprekonal!

Špagety podľa 25-ročného receptu. Klasika z talianskej reštaurácie, priamo od šéfkuchára.

Špagety podľa 25-ročného receptu. Klasika z talianskej reštaurácie, priamo od šéfkuchára.

Potrebujeme (na 4 porcie):

špagety (1 balík)

250 ml smotany s najvyšším obsahom tuku

4 žĺtky

slaninu s veľkým podielom mäsa (nakrájanú na kúsky)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

parmezán – syrom nešetríme

korenie, soľ

Postup:

V hrnci si najprv dáme zohriať vodu na špagety. Medzitým si pripravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.

Parmezán si nastrúhame na strúhadle na jemno. Nastrúhaný syr  dáme do väčšej misky.

Potom ju vypražíme v panvici.

Do panvice k slanine prilejeme smotanu a necháme zahriať na malom ohni. Smotana nemôže vrieť. K parmezánu prilejeme 4 žĺtky a zmiešame na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžeme ešte pridať žĺtok. Následne prilejeme pár lyžíc vody zo špagiet. Miešame kým nám nevznikne redšia hmota. Osolíme  a okoreníme.

 

Za stáleho miešania zmes prilejeme ku smotane so slaninou a celé to necháme prehriať. Uvarené špagety si dáme do veľkej misky a zalejeme omáčkou. Zamiešame a podávame. Na vrch ešte môžete nastrúhať parmezán a ozdobíme vňaťou alebo bazalkou. Špagety sú úžasne krémové a chutné, ako z pravej talianskej reštaurácie.

 

zdroj: thekitchen