plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľné Ruské vajce z bývalého režimu – vynikajúce: Presne takto si ho pamätám z lahôdok v našom meste!

Pamätáte na túto klasiku? Keď som videla príspevok od autorky Lubka Mokrá hneď som si musela túto dobrotu urobiť. Chutí naoza presne ako za starých čias, keď sme naň chodili do mliečneho baru. Je to vynikajúca pochúťka.

Pamätáte na túto klasiku? Keď som videla príspevok od autorky Lubka Mokrá hneď som si musela túto dobrotu urobiť. Chutí naoza presne ako za starých čias, keď sme naň chodili do mliečneho baru. Je to vynikajúca pochúťka.

Potrebujeme:

600 g zemiaky uvarené, očistené

100 g saláma diétna liptovská

1 ks karotka a hrášok

4 ks zavarené uhorky

100 g sterilizovaná červená paprika

200 g majonéza

180 ml smotana na šľahanie

1 PL horčica

1/2 ČL soľ

1/2 ČL mleté čierne korenie

2 PL worchestrová omáčka

4 ks vajíčko

50 g saláma suchá

Postup:

Foto: pixabay

Uvaríme zemiaky, očístíme a nakrájame na hranolky. Salámu nakrájame na tenké prúžiky,

Zavárané uhorky nakrájame na kocky.

Do misky dáme na pásiky nakrájanú salámu, scedenú karotku s hráškom, nakrájané uhorky, sterilizovanú papriku.

Posypeme so soľou a s mletým čiernym korením.

Majonézu vymiešame so smotanou.

Nalejeme na vlašský šalát a poriadne zamiešame. Podľa potreby zriedime s nálevom zo zavarených uhoriek.

Pridáme horčicu, worchestrovú omáčku.

Všetko dôkladne zamiešame a dochutíme.

Zo šalátu naberieme do menších misiek, položíme naň rozkrájané vajíčka a salámu.

Majonézu zriedime s nálevom a nalejeme na vajíčka a dáme do chladničky odstáť.

Podávame s čerstvým pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu a titulnej fotky: Lubka Mokrá

Najlepšie recepty na dnes