Nesmrteľné ľadové rezy s tvarohom a kyslou smotanou: Urobte si ich radšej hneď na dva plechy, je to fantastická pochúťka!

Výborný koláčik, ktorý je akurát sladký a osvieži aj počas tohto horúceho počasia. Jeho príprava je jednoduchá a z plechu zmizne skôr, ako si stihnete pridať! :-)

Potrebujeme:

6 vajec

3 lyžice cukru

6 lyžíc oleja

6 lyžíc mlieka

8 lyžíc hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g hrozienok prípadne zaváraných višní

½ bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

Tvarohová náplň:

300 g jemného tvarohu

100 g kyslej smotany

100 g zmäknutého masla

2-3 lyžice práškového cukru

Kôru z 1 citróna

Na polevu:

100 g čokolády

2-3 lyžice mlieka

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom. Postupne prilejeme mlieko izbovej teploty a olej. Nakoniec postupne za stáleho miešania pridávame múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej nasypeme kakao a do druhej primiešame hrozienka. Potom cesto rovnomerne navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou – začneme polovicou tmavého cesta, celou dávkou svetlého cesta a zvyšným tmavým cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov asi pol hodiny – každá rúra pečie inak a preto je potrebné cesto sledovať. Pre istotu urobte test špáradlom. Cesto necháme vychladnúť na plechu.

V miske ušľaháme tvaroh so smotanou. V samostatnej miske našľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne ho vmiešame do tvarohovej hmoty. Nakoniec pridáme aj citrónovú kôru. Zmes navrstvíme na vychladnutý korpus.

Čokoládu rozpustíme s mliekom a rovnomerne prelejme e cez vrch koláča. Necháme dobre vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: femina