plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľné James Bond rezy: Keď dáte na stôl tento zákusok, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Výborný zákusok, ktorý som sa naučila na stáži v Nemecku. Je lahodný, nadýchaný a vďaka broskyniam aj úžasne šťavnatý. Jednoducho zákusok ako má byť!

Výborný zákusok, ktorý som sa naučila na stáži v Nemecku. Je lahodný, nadýchaný a vďaka broskyniam aj úžasne šťavnatý. Jednoducho zákusok ako má byť!

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

4 vajcia

100 ml oleja

100 ml vlažnej vody

250 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaa

Na krém:

2 menšie plechovky broskýň

2 bal. smotany na šľahanie

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Creme Ole)

Na vrch:

Čokoládové hoblinky

Postup:

Pripravíme si hlbší plech na pečenie a rúru nastavíme na 180 stupňov.

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do nadýchanej hmoty a následne vmiešame aj olej a vodu. Nakoniec pridáme aj sypké prísady, ktoré postupne vmiešame do cesta. Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naň cesto. Pečieme 15-20 minút vo vyhriatej rúre.

Broskyne scedené zo šťavy rozmixujeme na pyré a vmiešame doň pudingový prášok. Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej opatrne aj oranžové pyré.

Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladnutého cesta, zhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochrezepte

Najlepšie recepty na dnes