Tak som premýšľala a zišli mi na um naše obľúbené štafetky. Ide o jednoduchý a úplne fantastický domáci recept. Ak vám zvýšia bielky, určite skúste.
Potrebujeme:
5 bielkov
11 dkg cukru krupica
9 dkg orechov
5 dkg hl. múky
Postup:
Vyšľaháme bielky do tuhšieho snehu, potom pridáme cukor a šľaháme do tuha. Opatrne pridáme orechy a múku.
Natrieme na papier na pečenie, ktorý potrieme masťou a poprášime múkou (ma vyšiel 1 a 1/4 plechu). Piekla som len 8 minút a potom natrela kávovým krémom. Konce som namočila do čokolády.
Keby sa vám stalo, že nepôjdu motať, nič sa nedeje, lepila som k sebe 3 pláty cesta a krájala na obdĺžniky.
Niekedy sa stane, že sa cesto přepečie a už nejdú motať.
Krém: Na krém vyšľaháme si celé maslo do peny, potom zašľaháme cukor múčka, šľahám až kým cukor nie v zmesi cítiť asi 15 minút. Kávu si uvaríme ako klasicky a po lyžiciach zašľaháme studenú kávu podľa chuti, ešte pridám asi lyžičku mletej kávy a dobre vymiešam – ej to ešte chutnejšie. Alebo si môžete urobiť mocca krém, uvarím instantnú kávu a studenú zašľaháme do masla.
Prajem dobrú chuť! :-)