plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľné „Bajadero“ rezy bez pečenia!

Fantastický zákusok pripravený "vreckovou" metódou.

Fantastický zákusok pripravený „vreckovou“ metódou.

Potrebujeme:

Na svetlú vrstvu:

100-120 ml vody

120 g kr. cukru

70 g masla

180 g mletých orechov

180 g drevených sušienok

Na tmavú vrstvu:

100-120 ml vody

100 g kr. cukru

50 g masla

100 g čokolády na varenie

170 g mletých orechov

170 g drvených sušienok

Na vrch:

25 ml vody

25 g kr. cukru

60 g masla

125 g horkej čokolády

Ďalej:

Igelitové vrecká 3 l (24x30cm)

Ostrý nôž

Postup:

Na svetlú vrstvu si v kastróliku zmiešame maslo s vodou a cukrom, preložíme na plameň a keď sa prísady rozpustia, pridáme sušienky a orechy. Vytvoríme jednotnú hmotu, zložíme z plameňa a necháme mierne vychladnúť.

Pre tmavú vrstvu zmiešame vodu s cukrom a maslom, keď sa cukor rozpustí zložíme z plameňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme aj orechy a sušienky. Necháme mierne vychladnúť.

Keď sa zmesi vychladia, každú rozdelíme na dve polovice a tie navrstvíme do samostatných vreciek – vzniknú nám 4 dávky.

Kým je zmes vlažná, začneme pripravovať jednotlivé pláty. Vezmeme vrecko s tmavou hmotou a najskôr zmes vo vnútri roztlačíme rukou a neskôr valčekom tak, aby sa hmota vo vnútri vrecka rovnomerne rozložila a vyplnila celý priestor. Potom vezmeme ostrý nôž a vrecko na bokoch rozrežeme a preklopíme na podnos. Potom vrecko jednoducho odstránime. Takto pokračujeme pri každom pláte – rozvaľkáme, preložíme na plát a odstránime vrecko. Striedame tmavý a svetlý plát.

Nakoniec si pripravíme polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme všetky prísady a nanesieme na povrch dezertu.

Počkáme, kým poleva stuhne a podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes