Legendárna vajíčková pomazánka podľa starého receptu našej rodiny, vylepšená medvedím cesnakom. V lete ju pripravujem takto a každý si veľmi pochvaľuje, vďaka cukete je jemnejšia a ešte chutnejšia.
Potrebujeme:
- 6 varených vajec
- Medvedí cesnak
- polovicu červenej cibule
- 3 polievkové lyžice majonézy
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- mletú rascu
- soľ, korenie
Postup:
Najskôr si pripravíme cuketu. ošúpeme ju, vyberieme jadierka pomocou lyžice a nastrúhame ju nahrubo. Medvedí cesnak si umyjeme a nakrájame nadrobno.
Vaječné žĺtky roztlačíme, bielky nakrájame nakúsky. Žĺtok zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, horčicou a korením. Nasekané vaječné bielky sa zmiešajú s nakrájanou cibuľkou. Všetko premiešame dohromady aj s cuketou. Necháme odpočinúť v chladničke po dobu najmenej 2 hodín, aby sa chute dokonale prepojili. Podávame s pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)