Nesmrteľná vajíčková pomazánka vylepšená s cuketou – fantastická chuť: Na oslavy sa robí vždy v najväčšej mise!

Legendárna vajíčková pomazánka podľa starého receptu našej rodiny, vylepšená cuketou. V lete ju pripravujem takto a každý si veľmi pochvaľuje, vďaka cukete je jemnejšia a ešte chutnejšia.

Potrebujeme:

  • 6 varených vajec
  • 1 cuketa
  • polovicu červenej cibule
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička horčice
  • mletú rascu
  • soľ, korenie

Postup:

Najskôr si pripravíme cuketu. ošúpeme ju, vyberieme jadierka pomocou lyžice a nastrúhame ju nahrubo. Nastrúhanú cuketu dáme varič do vriacej osolenej vody. Keď je uvarená (stačí pár minút), scedíme ju a necháme odkvapkať.

Vaječné žĺtky roztlačíme, bielky nakrájame nakúsky. Žĺtok zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, horčicou a korením. Nasekané vaječné bielky sa zmiešajú s nakrájanou cibuľkou. Všetko premiešame dohromady aj s cuketou. Necháme odpočinúť v chladničke po dobu najmenej 2 hodín, aby sa chute dokonale prepojili. Podávame s pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)