Obrátená torta z kyslej smotany a kakaa – rýchla a výborná: 10 minút na prípravu a netreba vám ani formu!

Potrebujeme:

3 banány

Sušienky alebo piškóty – 500 gramov

cukor – 1 pohár

kakao – 2 polievkové lyžice

kyslá smotana – 600 gramov (potrebujeme veľmi hustú smotanu s čo najvyšším obsahom tuku, pokiaľ takú nemáte, odporúčam pridať do krému aj želatínový stužovač za studena)

5 lyžičiek vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

kyslú smotanu rozmiešame s cukrom. Časť smotanovej zmesi si odložíme bokom, bude nám slúžiť na potretie torty. Sušienky naláme na kúsky. Kakao rozpusítme v 5 lyžičkách vody a banány si nakrájame. Kakaovú zmes vmeišame do smotany.

Ideme vrstviť – nachystáme si misu, ktorú vyložíme fóliou, na dno uložíme časť nalámaných sušienok, krém, kolieska banánov a takto poračujeme vo vrstvení. Tortu dáme struhnúť do chaldničky a následne len vyklopíme a potrieme bielou smtoanou a ozdobíme polevou.

Prajeme vám dobrú chuť!

https://youtu.be/L22OQMhhkrs