plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľná kuracia znojemská omáčka podľa mojej babky: Minútkový obed na ktorom si nesmierne pochutnáte!

Túto omáčku milujem, je rýchla, veľmi chutná a nenáročná na prípravu. Recept podľa mojej babky, odporúčam.

Potrebujeme:

400 g kuracieho mäsa alebo bravčového karé nakrájané na kúsky

1 cibuľa

2 kvalitné párky nakrájané, prípadne slaninku nakrájanú nadrobno

3 nakladané uhorky nakrájané na kúsky

2 lyžice nakrájanej nakladanej kápie alebo baraních rohov

1 lyžica horčice

Šampiňóny alebo lesné huby nakrájané na kúsky (voliteľné)

1 lyžica paradajkového pretlaku

1 plná lyžica hladkej múky

vývar alebo voda

soľ

korenie

olej

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno. Rozohrejeme olej, speníme cibuľu a pridáme mäso. Necháme sprudka orestovať – zatiahnúť a pridáme pretlak, horčicu, soľ a restujeme. Pridáme párky, alebo slaninku a podlejeme vývarom, v ktorom sme si rozmiešali múku. Dusíme asi 7 minút (v prípade bravčového asi 13 minút) občas premiešame. Pridáme huby, uhorky, kápiu a necháme chvíľu prebublať. Podľa toho, či chcete mať omáčku hustejšiu alebo redšiu, pridávajte vývar-

Dochutíme a podávame s ryžou, cestovinou, alebo zemiakmi.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lidka

Najlepšie recepty na dnes