Strašne dobré obrátené rezne – nesmierne šťavnaté: Aj najtuhšie hovädzie mäso je ako vata – top recept!

Týmto rezňom doma nehovoríme inak, ako Poľské rezne – názov som zdedila po mojej mame, ktorá ich takto robievala. najlepšie sú tie z hovädziny. Mäsko je krásne jemnunké, ako vata. Rezne som ešte vylepšila tatárskou a syrom podľa nápadu pani Nadi M. a sú naozaj božské. Mäsko ako vatička!

Potrebujeme:

4-6 plátkov hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové)

Strúhanka

Vajcia + trochu piva

Na vrch:

Vajcia uvarené natvrdo

Paradajky

Veľkú cibuľu

Tatársku omáčku alebo kyslú smotanu

Soľ

Domáca vegeta

Voda, alebo vývar na podlievanie

Bravčová masť

Postup:

Mäso naklepme, osolíme, posypeme domácou vegetou a obalíme v strúhanke – strúhanku dobre vklepeme do mäsa, aby strúhanka dobre držala.

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a na panvicu dáme rozpáliť masť. Mäso obalené v strúhanke obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď opražíme z oboch strán (mäsko len opražíme, aby sa zatiahlo a dopečie sa až v rúre).

Rezne hneď prekladáme do vymasteného pekáča. Na každý rezeň uložíme kolieska cibule, rajčín, kolieska vajec natvrdo a dáme kopček tatárky alebo kyslej smotany – pekne sa na mäsku rozpečie.

Teraz už len podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi 45 minút (podľa potreby podlievame). Pred koncom pečenia uložíme na vrch plátok syra, zložíme pokrievku a necháme zapiecť.. Malý tip, ak chcete rezňom ešte viac pridať na chuti, môžete rezne podlievať vývarom.

Mäsko je naozaj ako vata, všetkým vrelo doporučujem.

zdroj: Naďa M./mimibazar

Dnes najobľúbenejšie