Týmto rezňom doma nehovoríme inak, ako Poľské rezne – názov som zdedila po mojej mame, ktorá ich takto robievala. najlepšie sú tie z hovädziny. Mäsko je krásne jemnunké, ako vata. Rezne som ešte vylepšila tatárskou a syrom podľa nápadu pani Nadi M. a sú naozaj božské. Mäsko ako vatička!
Potrebujeme:
4-6 plátkov hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové)
Strúhanka
Vajcia + trochu piva
Na vrch:
Vajcia uvarené natvrdo
Paradajky
Veľkú cibuľu
Tatársku omáčku alebo kyslú smotanu
Soľ
Domáca vegeta
Voda, alebo vývar na podlievanie
Bravčová masť
Postup:
Mäso naklepme, osolíme, posypeme domácou vegetou a obalíme v strúhanke – strúhanku dobre vklepeme do mäsa, aby strúhanka dobre držala.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a na panvicu dáme rozpáliť masť. Mäso obalené v strúhanke obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď opražíme z oboch strán (mäsko len opražíme, aby sa zatiahlo a dopečie sa až v rúre).
Rezne hneď prekladáme do vymasteného pekáča. Na každý rezeň uložíme kolieska cibule, rajčín, kolieska vajec natvrdo a dáme kopček tatárky alebo kyslej smotany – pekne sa na mäsku rozpečie.
Teraz už len podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme asi 45 minút (podľa potreby podlievame). Pred koncom pečenia uložíme na vrch plátok syra, zložíme pokrievku a necháme zapiecť.. Malý tip, ak chcete rezňom ešte viac pridať na chuti, môžete rezne podlievať vývarom.
Mäsko je naozaj ako vata, všetkým vrelo doporučujem.
zdroj: Naďa M./mimibazar