Nesmierne lahodný dezert len z kyslej smotany a dvoch banánov: Do pohárov aj ak torta, príprava za 7 minút!

Potrebujeme:

450-500 g kyslej smotany (18%)

100 g kr. cukru

Vanilka podľa chuti

20 g želatíny v prášku

1-2 banány

Kúsok čokolády na ozdobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Želatínu pripravíme podľa návodu (necháme napučať a následne zahrievaním rozpustíme).

Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a pomaly vmiešame aj želatínu, dobre rpemeišame.

Misku vyložíme potravínarkou fóliou a uložíme kolieska, alebo plátky banánov. Nalejeme smotanovú hmotu, na vrch môžeme dať opäť plátky banánov a vložíme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky, alebo do úplneho stuhnutia. Potom vyklopíme a podávame.

Ak sa vám nechce robiť jeden dezert do misy, pokojne servírujte aj v menších pohároch. Je to na vás :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)