Potrebujeme:
450-500 g kyslej smotany (18%)
100 g kr. cukru
Vanilka podľa chuti
20 g želatíny v prášku
1-2 banány
Kúsok čokolády na ozdobu
Postup:
Želatínu pripravíme podľa návodu (necháme napučať a následne zahrievaním rozpustíme).
Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a pomaly vmiešame aj želatínu, dobre rpemeišame.
Misku vyložíme potravínarkou fóliou a uložíme kolieska, alebo plátky banánov. Nalejeme smotanovú hmotu, na vrch môžeme dať opäť plátky banánov a vložíme aspoň na 2-3 hodiny do chladničky, alebo do úplneho stuhnutia. Potom vyklopíme a podávame.
Ak sa vám nechce robiť jeden dezert do misy, pokojne servírujte aj v menších pohároch. Je to na vás :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)