plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šialený trik na varenie cvikly: Čas v hrnci sa skráti na polovicu!

Čas varenia sa skráti na polovicu!

Šúpanie repy sa nemusí skončiť zašpinenými rukami a upratovaním celej kuchyne.

 

 

Použite metódu „2 hrnce“ a všetko pôjde hladko a bez neporiadku.

Jednoduchšie a rýchlejšie to už nemôže byť.

Fantastický recept na najlepšiu varenú repu z portálu newsy.gotujmy.

Varenie cvikly môže trvať aj hodinu, no existuje šikovný trik, ako tento čas skrátiť na polovicu.

Na rýchle uvarenie cvikly na večeru stačí použiť metódu „dva hrnce“, teda okrem hrnca s vriacou vodou si pripravíme aj hrniec so studenou vodou a kockami ľadu.

 

 

Cviklu najprv uvaríme v šupke a potom vložíme do ľadového kúpeľa.

Vďaka tomu zažije zelenina akýsi „tepelný šok“ a ešte viac zmäkne, hoci sa proces varenia náhle ukončí.

Navyše sa potom šupka oveľa ľahšie stiahne, takže sa nebudeme musieť príliš namáhať.

 

 

Čo pridať k repe počas varenia?

To však nie je všetko – veľkú zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a dajte si záležať aj na prídavkoch.

Málokto vie, že pri varení cvikly sa oplatí pridať do hrnca trochu cukru a chlebovú kôrku.

 

 

Aj keď sa táto kombinácia môže zdať zvláštna, vďaka tomu sa po dome nebude príliš silno šíriť cviklová vôňa a samotná zelenina získa ešte väčšiu chuť.

Ako pripraviť cviklu pre „dva hrnce“?

Najprv vložíme do hrnca neošúpanú repu.

 

 

Nalejeme vodu.

Pridáme trochu kôrky z chleba a trochu cukru.

Varíme asi 30 minút.

 

 

Potom uvarenú zeleninu precedíme.

Vložíme do misky s ľadovou vodou a necháme 15 minút.

Takto bude uvarená cvikla dokonale mäkká a pevná, takže sa bude dať ľahko nakrájať na šalát alebo nastrúhať na šalát.

 

 

Ako použiť varenú repu?

Ak už cviklu varíte, oplatí sa pripraviť väčšiu porciu naraz.

Neskôr môžete túto prísadu použiť do mnohých jedál a občerstvenia, ako napríklad:

 

 

 

-studenú litovskú polievku

-boršč

-šalát s cviklou a syrom feta

 

 

-rizoto s cviklou

-cviklové halušky

-hummus s cviklou

-carpaccio z červenej repy

-sendvičovú pastu z červene repy

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pxabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes