Neskutočne lahodný penový krém: Perfektný do dezertov, alebo na tie najlepšie sladké poháre!

626 0

Fantastický dezert, ktorým môžete ozvláštniť vaše obľúbené dezerty, alebo ho podávajte lent ak – ako sladké poháre s ovocím alebo kúskami čokolády. Tento penový zázrak tiež možno poznáte pod názvom „bavorský krém“.

Potrebujeme:

1 vanilkový lusk alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy

400 ml mlieka

8 plátkov želatíny

4 žĺtky

70 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g smotany na šľahanie

Postup:

Lusk rozkrojíme, vyberieme vnútro a vmiešame ho do mlieka. Preložíme na plameň a privedieme do varu. Potom mlieko zložíme z plameňa.

Pláty želatíny necháme napučať v studenej vode.

Žĺtky zmiešame s cukrom, preložíme do vodného kúpeľa a ušľaháme do hustej peny.

Z mlieka vyberieme vanilkový lusk a tenkým prúdom ho všľaháme do žĺtkového krému.

Zo želatínových plátov vytlačíme vodu a vložíme do krému. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

Teraz krém preložíme do čo najstudenejšieho vodného kúpeľa a stále šľaháme, kým krém nevychladne. Potom ho vložíme do chladničky.

Keď želatína v kréme začne želírovať, vmiešame doň vyšľahanú smotanu. Krém navrstvíme do dezertných misiek a vložíme vychladiť do chladničky.

Podávame s ovocím, čokoládou alebo obľúbenou sladkou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár