Nenáročný recept na úžasne jemné pečivo, v ústach sa vám rozplýva ako bavlnka.
Bochník na štýl croissantu, ktorý môžete konzumovať hocikedy naň dostanete chuť.
Podľa tohto receptu z youtube si viete pripraviť nenáročné a o to chutnejšie pečivo, aké ste ešte nejedli.
Potrebujeme:
800 g pšeničnej múky
450 ml teplého mlieka
150 g jogurtu
50 g masla
10 g sušeného droždia alebo 30 g čerstvého droždia
10 g cukru
15 g soli
Na potretie:
1 žĺtok
roztopené maslo
Postup:
Do veľkého taniera pridáme múku, droždie, cukor, mlieko, jogurt, maslo, soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Zmes miesime rukami, kým nám nevznikne cesto.
Cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 15 minút odstáť pri izbovej teplote.
Po 15-ich minútach cesto miesime na malom množstve múky, kým nezískame jemnú a jednotnú hmotu a potom ho necháme prikryté kysnúť 30 minút.
Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto vyvaľkáme najprv rukami a potom valčekom na hrúbku cca 3 mm.
Približne v jednej tretine cesto po celej dĺžke narežeme tak, aby boli zárezy od seba ďaleko približne 1,5 cm.
Cesto potom zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a spojíme kraje, aby nám vznikol kruh.
V miske rozšľaháme žĺtok a potrieme ním celé cesto.
Plech dáme do predhriatej rúry na 180°C na 25 minút. Po upečení cesto potrieme roztopeným maslom, necháme ho vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: