Neskutočne lahodné pečivo: Cesto ako vatička a lahodná maslová chuť!

Nenáročný recept na úžasne jemné pečivo, v ústach sa vám rozplýva ako bavlnka.

Bochník na štýl croissantu, ktorý môžete konzumovať hocikedy naň dostanete chuť.

Podľa tohto receptu z youtube si viete pripraviť nenáročné a o to chutnejšie pečivo, aké ste ešte nejedli.

Potrebujeme:

800 g pšeničnej múky

450 ml teplého mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g jogurtu

50 g masla

10 g sušeného droždia alebo 30 g čerstvého droždia

10 g cukru

15 g soli

Na potretie:

1 žĺtok

roztopené maslo

Postup:

Do veľkého taniera pridáme múku, droždie, cukor, mlieko, jogurt, maslo, soľ a všetko spolu dobre premiešame.

Zmes miesime rukami, kým nám nevznikne cesto.

Cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 15 minút odstáť pri izbovej teplote.

Po 15-ich minútach cesto miesime na malom množstve múky, kým nezískame jemnú a jednotnú hmotu a potom ho necháme prikryté kysnúť 30 minút.

Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto vyvaľkáme najprv rukami a potom valčekom na hrúbku cca 3 mm.

Približne v jednej tretine cesto po celej dĺžke narežeme tak, aby boli zárezy od seba ďaleko približne 1,5 cm.

Cesto potom zrolujeme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a spojíme kraje, aby nám vznikol kruh.

V miske rozšľaháme žĺtok a potrieme ním celé cesto.

Plech dáme do predhriatej rúry na 180°C na 25 minút. Po upečení cesto potrieme roztopeným maslom, necháme ho vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár