plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne lahodné mini-lievance z Moravy: Cesto z kyslej smotany!

Tento recept - tak ako mnohé iné mám od tety z Mravy. Lievance sú neskutočne lahodné a cesto voňavučké!

Tento recept – tak ako mnohé iné mám od tety z Moravy. Lievance sú neskutočne lahodné a cesto voňavučké!

Potrebujeme:

380 g kyslej smotany

16 polievkových lyžíc polohrubej múky

2-3 lyžice cukru kryštál

2 lyžičky prášku do pečiva

štipka soli

3 vajcia

Postup:

Do múky pridáme prášok do pečiva a ostatné prísady. Cesto by nemalo byť riedke ako na palacinky.

Pečieme na oleji z oboch strán dozlatista.

Lievance sa pekne prepečú a pri obracaní cesto netečie.

Vyberáme na obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

Hotové ozdobíme a z tejto dávky budeme mať asi malých 25 lievancov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes