plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrý koláčik: Čoko-čerešňové kocky s výborným krémom, najlepšie chutia dobre vychladné!

Skvelý pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte. Jeho príprava je jednoduchá a zvládnete ju ľavou-zadnou, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladnené ako sladké osvieženie ku šálke kávy.

Skvelý pudingový koláčik, ktorý chutí tak výborne, že si určite pridáte. Jeho príprava je jednoduchá a zvládnete ju ľavou-zadnou, aj v tomto horúcom počasí. Podávajte vychladnené ako sladké osvieženie ku šálke kávy.

Potrebujeme:

12 vajec

12 lyžíc polohrubej múky

12 lyžíc kr. cukru

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

350 g zaváraných čerešní

Na krém:

3 bal. čokoládového pudingu

900 ml mlieka

50 ml rumu

150 g masla

150 g čokolády na varenie

150 g kr. cukru

Na vrch:

100 g čokolády

3 lyžice roztopeného masla

Postup:

Z ingrediencií na cesto vymiešame jednotné cesto. Rozdelíme ho na polovicu, do jednej pridáme kakao a do druhej čerešne. Na vymastený a múkou vysypaný plech navrstvíme najskôr svetlé a potom tmavé cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov – prípadne môžeme urobiť aj test špáradlom.

Na krém uvaríme puding z mlieka, pudingových práškov a 2 lyžíc cukru. Do horúceho pudingu pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme. Maslo ušľaháme s cukrom a nakoniec pridáme aj rum. Po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu. Pudingový krém navrstvíme na vychladnutý korpus a vrch prelejeme rozpustenou čokoládou a maslom.

Vložíme do chladničky na 3-4 hodiny vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes