plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobré jogurtové zemiaky: Dochrumkava upečené, v ústach sa rozpadajúce!

Táto príloha je taká vynikajúca, že prekoná aj hlavné jedlo. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a chutia neskutočne lahodne.

Táto príloha je taká vynikajúca, že prekoná aj hlavné jedlo. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a vďaka jogurtu chutia neskutočne lahodne.

Potrebujeme:

4 stredne veľké zemiaky

2 lyžice oleja

2 kopcovité lyžice jogurtu

1 lyžičku soli

1 lyžičku sladkej papriky

Špetku sušenej mäty

Sušený tymián

Štipku čierneho korenia

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Olej zmiešame s jogurtom, paprikou, soľou a ďalšími koreninami. Potom omáčku zmiešame so zemiakmi tak, aby sa dostala na povrch každého zemiaku.

Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

Podávame ako prílohu, alebo chutnú večeru s obľúbeným dresingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kadincatarifler

Najlepšie recepty na dnes