Táto príloha je taká vynikajúca, že prekoná aj hlavné jedlo. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a vďaka jogurtu chutia neskutočne lahodne.
Potrebujeme:
4 stredne veľké zemiaky
2 lyžice oleja
2 kopcovité lyžice jogurtu
1 lyžičku soli
1 lyžičku sladkej papriky
Špetku sušenej mäty
Sušený tymián
Štipku čierneho korenia
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Olej zmiešame s jogurtom, paprikou, soľou a ďalšími koreninami. Potom omáčku zmiešame so zemiakmi tak, aby sa dostala na povrch každého zemiaku.
Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.
Podávame ako prílohu, alebo chutnú večeru s obľúbeným dresingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kadincatarifler