plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrá syrová omáčka: K rezňom, na cestoviny a neprekonateľná aj na grilovačku!

Ešte lepšia ako tatárska, alebo majonéza. Chutí výborne a navyše, pripravíte ju jednoducho a rýchlo. Môžete ju podávať k mäsku, ako dressing do šálatov, na cestoviny alebo s obľúbenými slanými chuťovkami.

Ešte lepšia ako tatárska, alebo majonéza. Chutí výborne a navyše, pripravíte ju jednoducho a rýchlo. Môžete ju podávať k mäsku, ako dressing do šálatov, na cestoviny alebo s obľúbenými slanými chuťovkami.

Potrebujeme:

2 lyžice masla

1 lyžicu pretlačeného cesnaku

2 lyžice múky

1/2 šálky kuracieho vývaru

1 šálky sladkej smotany – ja som použila 33%, ale môžete aj smotanu na varenie

¼ šálky strúhaného syra – ideálne parmezánu

60 g smotanového syra (môžeme nahradiť syrokrémom)

1 lyžičku soli

¼ lyžičky čierneho korenia

Postup:

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cesnak. Varíme, kým cesnak nezačne rozvoniavať (asi 3 minúty), nenechajte ho však zhnednúť. Potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pomaly pridávame kurací vývar, soľ, korenie a varíme asi 5-7 minút. Potom pridáme smotanový syr, smotanu a dôkladne premiešame, aby sa všetky prísady spojili. Podávame k mäsu, na cestoviny, alebo do šalátov. Ja som podávala k rezňom.

Rezne som pripravila nasledovne: Kuracie prsia som umyla a rozklepala natenko. Potom som nasolila, okorenila a každý kúsok najskôr ponorila do sladkej smotany a potom obalila v strúhanke, do ktorej som si primiešala sušenú bazalku a oregano.

Mäsko vypražíme klasicky na oleji a prelejeme touto omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bakeatmidnite

Najlepšie recepty na dnes