plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrá Salko torta s maslovými sušienkami: Tento krém používam aj do iných dezertov a je fantastický!

Hľadáte skvelý dezert na víkendové maškrtenie? Táto torta je na to ako stvorená. Je fantasticky lahodná a krémová, navyše, pripraviť ju je hračka!

Potrebujeme:

580 ml mlieka

200 g maslových sušienok

200 g masla

3 žĺtky

250 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

50g kukuričného škrobu

4 lyžice práškového cukru

Čokoládu na varenie

Postup:

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Vtlačíme na dno vymastenej formy a vložíme do chladničky.

Do hrnca nalejeme asi 400 ml mlieka a preložíme na plameň, v 100 ml mlieka si rozmiešame kukuričný škrob. Keď mlieko zovrie, primiešame kukuričný škrob, práškový cukor a varíme, kým hmota nezhustne. Vajcia rozmiešame so Salkom a vanilkou. Mliečnu hmotu zložíme z plameňa a tenkým prúdom do nej vmiešame vaječnú zmes. Dôkladne vymiešame, preložíme na plameň a na slabom plameni zahrievame. Keď zmes začne vrieť, varíme 2 minúty. Zmes by mala byť dostatočne hustá.

V 180 ml mlieka rozmiešame čokoládu, preložíme na plameň a varíme, kým nevznikne jednotná hmota, aby bola hustejšia, pridajte do nej aj trochu masla. Necháme chvíľu vychladnúť.

Na sušienkový základ nanesieme mierne vychladnutý krém a prelejme polevou. Necháme vo forme vychladnúť a následne dáme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes