plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočne dobrá krémová pochúťka – šálkové rezy: Úplne sa rozplýva na jazyku!

Ak túžite po dezerte, ktorý je nadýchaný ako obláčik, s fantastickým krémom ktorý sa rozplýva na jazyku a príjemnou kávovou chuťou, určite si pripravte tento. Tri krémy ktoré splynú v dokonalej chuti určite ulahodia vám, aj vašim hosťom.

Potrebujeme:

šálka = 100 ml

4 vajcia

1 šálka krupicového cukru

1 šálka hladkej múky 

3 PL kakaa

1 balenie vanilkového cukru

1 balenie prášku do pečiva

Na zvlhčenie koláča:

1,5 pohár mlieka (pohár = 200 ml)

2 PL  uvarenej kávy (Nescafé)

Na krém:

Je len na vás, či si pripravíte dva, alebo tri rôzne krémy. Použite však rôzne druhy čokolády (napríklad bielu, mliečnu a horkú)

100 g bielej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

100 g mliečnej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

100 g horkej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)

Postup:

Vajcia si vyšľaháme s cukrom. Pridáme kakao, ostatné suché ingrediencie a vymixujeme. Formu si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme kakaovú hmotu. Pečieme pri ca 180 stupňoch asi 25 minút (urobíme test špajľou, či je cesto hotové). Korpus si teraz zvlhčíme pripravenou kávou. Vyšľaháme si postupne v 3 miskách šľahačky a do každej pridáme jednu príchuť roztopenej čokolády. Dôkladne premiešame, aby sa šľahačka spojila s čokoládou.

Striedavo teraz vrstvíme krém na korpus v kôpkach. Striedame krémy s rôznou príchuťou.

Dáme stuhnúť do chladničky. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes