Netreba variť, netreba piecť: Neskutočne chutný šľahačkový tunel, pripravený za minútku!

Výborný tip na pochúťku bez pečenia. Je jednoduchá a fantasticky chutná. Odporúčam!

Výborný tip na pochúťku bez pečenia. Je jednoduchá a fantasticky chutná. Odporúčam!

Potrebujeme:

2 bal. gaštanového pyré

50 g masla

1-2 lyžice. rum

Krém:

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

Práškový cukor podľa chuti

1 bal. stužovača

Niekoľko kusov dlhých piškót

Glazúra – voliteľné:

Môžeme použiť kupovanú polevu, alebo si v mikrovlne rozpustíme 100 g horkej čokolády s 1 lyžicou masla

Postup:

Pyré zmiešame s maslom a rumom pomocou šľahača.

Túto hmotu navrstvíme do formy srnčí chrbát, ktorú sme si vyložili fóliou – navrstvíme tak, aby hmota pokrývala aj strany.

Puding pripravíme podľa návodu – bez varenia. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku so stužovačom a vmiešame do pudingu – dosladíme podľa chuti. Navrstvíme na hmotu a prikryjeme piškótami,  ktoré sme si pokvapkali rumom. Na 3 hodiny vložíme do chladničky a potom opatrne vyklopíme z formy. Nakoniec potrieme rozpustenou čokoládou.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)