Táto príloha vás preslávi široko-ďaleko: Neskutočne chutné zemiaky so syrom a cesnakom, zatienia aj hlavný chod!

Takéto výborné zemiaky sme ešte nejedli: Stačí len nakrojiť, naplniť touto zmesou a ochutnať, neskutočná pochúťka!

Toto zatieni aj zložité pochúťky. Zemiaky sú úžasne chrumkavé na povrchu a krémové vo vnútri. Stačí len sledovať reakcie vašich hostí, keď sa do nich zahryznú.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov

50 g tvrdého syra

30 g masla

1 lyžica majonézy

1 lyžica najemno nasekaného kôpru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky soli

4 strúčiky cesnaku

Postup:

Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou a popicháme vidličkou. Osolíme a na plechu vymastenom olejom pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Syr nastrúhame, zmiešame s maslom, majonézou, kôprom a pretlačeným cesnakom. Dochutíme soľou a korením.

Zo syrovej hmoty tvarujeme menšie knedličky, Upečené zemiaky necháme chvíľu vychladnúť a potom ich nakrojíme na vrchu do tvaru kríža.

Do otvoru umiestníme syrovú guľôčku.

Vložíme ešte do rúry na chvíľu zapiecť, aby sa náplň vo vnútri krásne roztiekla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes