Tieto trubičky z orechového cesta s parížskym krémom podľa videonávodu pani Heleny sú jednoducho božské! A s jej podrobným postupom ich zvládne pripraviť každý.
Potrebujeme:
Na cesto:
200 g hladkej múky
60 g práškového cukru
60 g masla
70 g mletých vlašských orechov
2 PL mlieka
2 PL rumu
1 vajce
Na krém:
160 ml šľahačkovej smotany
50 g čokolády na varenie
20 g krupicového cukru
150 g masla
čokoládovú polevu
kovové formičky na trubičky
Postup:
Ako prvé si pripravíme cesto tak, že všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame, zabalíme ho do potravinárskej fólie alebo do mikroténového vrecúška a necháme ho 2 hodiny odpočívať v chladničke.
Krém si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme šľahačku, nasypeme cukor a pridáme čokoládu.
Za stáleho miešania uvaríme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
Kovové formičky si vymastíme maslom a cesto si rozvaľkáme na pracovnej doske medzi pomúčenou fóliou alebo papierom na pečenie.
Nakrájame na rovnaké prúžky (môžeme použiť šablónu).
Prúžky cesta namotávame na kovové formičky, odrežeme primeranú časť, spoje dobre pritlačíme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 20 minút. Z tejto dávky vznikne asi 80 kusov.
Po upečení dajte trubičky dolu z formičiek.
Oba konce namáčame do čokoládovej polevy, ukladáme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
Maslo si vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú šľahačku.
Vyšľaháme hladký krém.
Ten si preložíme do zdobiaceho vrecúška a plníme ním trubičky.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!