Parížske trubičky: Recept pobláznil celú rodinu – tortu si nikto ani nevšimol, každý chcel len toto!

Tieto trubičky z orechového cesta s parížskym krémom podľa videonávodu pani Heleny sú jednoducho božské! A s jej podrobným postupom ich zvládne pripraviť každý.

 

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g hladkej múky

60 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g masla

70 g mletých vlašských orechov

2 PL mlieka

2 PL rumu

1 vajce

Na krém:

160 ml šľahačkovej smotany

50 g čokolády na varenie

20 g krupicového cukru

150 g masla

čokoládovú polevu

kovové formičky na trubičky

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto tak, že všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame, zabalíme ho do potravinárskej fólie alebo do mikroténového vrecúška a necháme ho 2 hodiny odpočívať v chladničke.

Krém si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme šľahačku, nasypeme cukor a pridáme čokoládu.

Za stáleho miešania uvaríme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky.

 

Kovové formičky si vymastíme maslom a cesto si rozvaľkáme na pracovnej doske medzi pomúčenou fóliou alebo papierom na pečenie.

Nakrájame na rovnaké prúžky (môžeme použiť šablónu).

 

 

Prúžky cesta namotávame na kovové formičky, odrežeme primeranú časť, spoje dobre pritlačíme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 20 minút. Z tejto dávky vznikne asi 80 kusov.

Po upečení dajte trubičky dolu z formičiek.

 

Oba konce namáčame do čokoládovej polevy, ukladáme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.

 

 

Maslo si vyšľaháme do peny a po častiach pridávame vychladnutú čokoládovú šľahačku.

Vyšľaháme hladký krém.

Ten si preložíme do zdobiaceho vrecúška a plníme ním trubičky.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!