Neskutočná tvarohová torta s Nutellou, bez pečenia a varenia: Bezkonkurenčný recept, do ktorého sa zbláznila celá rodina!

Vynikajúci dezert, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek, kedy naň dostanete chuť – nepotrebujete rúru a krém určite využijete aj do iných dezertov.

Potrebujeme:

Na základ:

280 g čokoládových sušienok
7 polievkových lyžíc (100 g) masla, rozpusteného

Na plnenie:

2½ šálky (560 g) krémového tvarohu (prípadne môžete nahradiť mascarpone)
2/3 šálky (85 g) práškového cukru
1½ šálky (470 g) Nutella
1 lyžica kakaového prášku
1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na polevu:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/3 šálky (80 ml) smotany na šľahanie
2/3 šálky (200 g) Nutella

Postup:

V kuchynskom robote rozmixujte sušienky. Pridajte rozpustené maslo a znova spracujte – zmes vtlačte do formy s priemerom 20 až 21 cm. Vložte do chladničky.

Vo veľkej miske premiešajte smotanový syr a práškový cukor. Miešajte, kým nebude krém hladký a krémový. Pridajte Nutellu, kakaový prášok a vanilkový extrakt. Znovu premiešajte.

Navrstvite krémovú zmes na sušienkový základ. Dajte vychladiť aspoň na 6 hodín alebo na noc.

Pripravte polevu: dajte Nutellu do veľkej misky a odložte bokom. V malej panvici zahrejte smotanu takmer na bod varu, potom zložte pridajte Nutellu a rozmiešajte.

Nechajte mierne vychladnúť a nalejte na vrch vychladenej torty.

Pred podávaním nechajte ešte vychladiť.