Jemná krémová nepečená roláda, ktorá je skvostom medzi dezertami. O tej chuti sa vám bude aj snívať!
Potrebujeme:
Na cesto:
400 g sušienok
4 PL kakaového prášku
1 PL cukru
200 ml vody
Náplň:
500 g tvarohu alebo mascarpone
100 g masla (izbovej teploty)
8 PL cukru
mrazené čerešne, maliny alebo podľa chuti
Na polevu:
1 PL kakaového prášku
1 PL cukru
3 PL vody
kokosové vločky na dekoráciu
Postup:
Sušienky pomeľte mixérom a vložte do hlbokej misy.
Pridajte kakao a dobre premiešajte. Cukor rozpustite v horúcej vode. Pridajte tento sirup k sušienkam, premiešajte lyžičkou a potom vypracujte rukami, až kým nezískate mäkké „cesto“, ktoré je ako plastelína. Elastické a nelepivé.
Teraz si pripravte krém. Zmiešajte tvaroh alebo mascarpone so 7 lyžicami cukru a zmäknutým maslom. Vymixujte do hladka.
Rozmrazte čerešne, alebo iné ovocie. Vložte do sitka a počkajte, kým z nich nevytečie všetka šťava. Potom ich zmiešajte s lyžičkou cukru.
Prikryte pracovnú dosku potravinárskou fóliou. Rozložte na ňu „cesto“ zo sušienok a tvarujte, kým nezískate obdĺžnikový plát s hrúbkou 5 mm.
Rovnomerne navrstvite plnku na plát a okraje nechajte voľné.
Ovocie porozkladajte rovnomerne na plnku.
Plát zrolujte do rolády za pomoci fólie.
Roládu zabaľte do fólie a nechajte vychladiť v mrazničke asi 30 – 40 minút.
Pripravte si polevu. V malej miske premiešajte cukor, kakaový prášok a vodu. Zahrievajte ich 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby nadobudli homogénnu konzistenciu.
Rolku vyberte z mrazničky a odstráňte fóliu. Polejte horúcou polevou a posypte kokosom.
Nakrájajte a môžete podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.eu