plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená tvarohová maškrta s kakaom – fantasticky chutná: Tento recept je taký jednoduchý, že zvládnete za 10 minút!

Jemná krémová nepečená roláda, ktorá je skvostom medzi dezertami. O tej chuti sa vám bude aj snívať!

Potrebujeme:

Na cesto:

400 g sušienok
4 PL kakaového prášku
1 PL cukru
200 ml vody

Náplň:

500 g tvarohu alebo mascarpone
100 g masla (izbovej teploty)
8 PL cukru
mrazené čerešne, maliny alebo podľa chuti

Na polevu:

1 PL kakaového prášku
1 PL cukru
3 PL vody

kokosové vločky na dekoráciu

Postup:

Sušienky pomeľte mixérom a vložte do hlbokej misy.

Pridajte kakao a dobre premiešajte. Cukor rozpustite v horúcej vode. Pridajte tento sirup k sušienkam, premiešajte lyžičkou a potom vypracujte rukami, až kým nezískate mäkké „cesto“, ktoré je ako plastelína. Elastické a nelepivé.

Teraz si pripravte krém. Zmiešajte tvaroh alebo mascarpone so 7 lyžicami cukru a zmäknutým maslom. Vymixujte do hladka.

Rozmrazte čerešne, alebo iné ovocie. Vložte do sitka a počkajte, kým z nich nevytečie všetka šťava. Potom ich zmiešajte s lyžičkou cukru.

Prikryte pracovnú dosku potravinárskou fóliou. Rozložte na ňu „cesto“ zo sušienok a tvarujte, kým nezískate obdĺžnikový plát s hrúbkou 5 mm.

Rovnomerne navrstvite plnku na plát a okraje nechajte voľné.

Ovocie porozkladajte rovnomerne na plnku.

Plát zrolujte do rolády za pomoci fólie.

Roládu zabaľte do fólie a nechajte vychladiť v mrazničke asi 30 – 40 minút.

Pripravte si polevu. V malej miske premiešajte cukor, kakaový prášok a vodu. Zahrievajte ich 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre, aby nadobudli homogénnu konzistenciu.

Rolku vyberte z mrazničky a odstráňte fóliu. Polejte horúcou polevou a posypte kokosom.

Nakrájajte a môžete podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.eu


 

Najlepšie recepty na dnes