Nerozmrazujte kuracie prsia: Skúste to, keď budete zajtra chystať obed – celá rodina je z tohoto NÁPADU nadšená!

Vynikajúci recept na slávnostný obed, ktorý pripravíte bez toho, aby ste kuracie prsia museli rozmraziť.

Práve naopak, podstatou tohoto receptu je to, aby kuracie prsia ostali zmrazené a mohli ste ich nastrúhať na strúhadle.

 

 

Recept sme našli na kanáli leckere Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

800 g kuracích pŕs

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

4 polievkové lyžice krupice

2 vajcia

3 lyžice paradajkovej omáčky (kečupu alebo pretlaku)

bazalka

soľ

čierne korenie

Na potretie:

1 lyžicu paradajkovej omáčky (môžete použiť aj pretlak alebo kečup)

Ďalej:

Zväzok listov rukoly

1 veľká uhorka

150-200 g cherry paradajok

zväzok petržlenu

šťava z polovice citróna

3 lyžice olivového oleja

1 polievková lyžica medu

1 lyžica horčice

Postup:

Kuracie prsia nerozmrazujeme.

 

 

Zmrazené kuracie prsia nastrúhame na strúhadle – preložíme do misky.

Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.

 

 

Pridáme krupicu a paradajkovú omáčku.

Ochutíme soľou, korením a bazalkou.

Dôkladne premiešame.

 

 

Prikryte a necháme na chladnom mieste 20-30 minút.

Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie.

Vyložíme ju papierom na pečenie a navrstvíme do nej zmes.

 

 

Pečieme pri 190°C 40 minút.

Potom vrch potrieme 1 lyžicou paradajkovej omáčky.

Pečieme ešte 5-7 minút pri 220°C.

Pripravíme si šalát:

 

 

Na šalát si nakrájame paradajky, umyjeme listy rukoly.

Pridáme nakrájanú uhorku.

Všetku zeleninu premiešame s misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Pripravíme si dressing z 3 lyžíc olivového oleja, 1 polievkovej lyžice medu a 1 lyžice horčice.

Šalát premiešame s dresingom.

Kuraciu pochúťku servírujeme so šalátom.

Druhý recept – rýchly, jednoduchý a veľmi chutný recept z kuracích pŕs

 

 

Potrebujeme:

300 g mrazených kuracích pŕs

200 g tvrdého syra

300 g zemiakov

100 g hladkej múky

3 vajcia

10 g soli

5 g čierneho korenia

50 ml rastlinného oleja

Postup:

Mrazené kuracie prsia vyberieme z mrazničky a nerozmrazujeme.

Jednoducho ich nastrúhame na hrubom strúhadle. 

Zemiaky si očistíme.

Takisto nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Zemiaky a kuracie mäso zmiešame v miske.

Do zmesi teraz pridáme aj nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, vajcia a múku. 

Osolíme a pridáme čierne mleté korenie.

 

 

Zmes dobre premiešame.

Teraz na vymastenú panvicu rovnomerne navrstvíme túto zmes. 

 

 

Panvicu prikryjeme pokrievkou.

Na nízkom ohreve opekáme asi 15 minút. 

Po uplynutí tejto doby pomocou taniera slaný koláč preklopíme na druhú stranu. 

 

 

Z druhej strany opäť opekáme po dobu 15 minút. 

Hotovo.

Môžeme podávať spolu s obľúbenou omáčkou a vychutnávame.

Dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay