Žiaden gelfix ani chémia: Neprekonateľný recept na marhuľový džem podľa prababky, taký v obchode nekúpite!

Vynikajúci domáci džem z marhúľ – je hustý a vynikajúci.

 

 

Prababka ho ešte horúci dávala do pohárov.

Potom len obrátila a zabalila do deky – nezavárala ho.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ja radšej na chvíľku zaváram, len aby chytilo viečko.

 

 

Ale prababke sa žiaden pohár nikdy nepokazil.

Potrebujeme:

1 kg marhule

500-600 g kr. cukru

kyselina citrónová

Postup:

 

 

Marhule umyjeme.

Odkôstkujeme.

 

 

Ovocie zbavíme hnedých častí.

Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca.

 

 

Zasypeme cukrom.

Teraz opäť navrstvíme marhule a cukor.

Necháme do druhého dňa odstáť na chladnom mieste.

 

 

Marhule pustia krásne šťavu.

Na druhý deň troška popučíme ako zemiaky.

 

 

A za stáleho miešania dáme variť.

 

 

Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú ( podľa chuti ).

Dobre premiešame.

Teraz a urobíme skúšku tuhnutia.

 

 

Na malý tanierik dáme trošička džemu a chvíľku počkáme či už je dosť tuhý.

Horúci naplníme do fliaš a chvíľku sterilizujeme.

 

 

Sterilizujeme len toľko aby nám dobre chytilo viečko.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj:

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay