Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie. Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech. Bol preč za 5 minút!
Potrebujeme:
250 g rozdrvených sušienok
500 g gaštanového pyré
10 ml rumovej arómy
50 g masla
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mlieka
200 ml masla alebo margarínu
100 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie 33%
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. stužovaču do šľahačky
Postup:
Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom. Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme do papierom vyloženej formy.
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, necháme vychaldnúť a potom doň po lyžičkách vmiešame maslo vyšľahané s cukrom.
Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Na cesto navrstvíme pudingový krém, naň šľahačku a na šľahačku čokoládu nastrúhanú na drobné hoblinky.
Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))