Neprekonateľný Oblíž prst bez pečenia: Stavím sa, že lepší dezert ste už dávno nejedli – hotový je hneď!

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie. Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech. Bol preč za 5 minút!

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.

Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech.

Bol preč za 5 minút!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

500 g gaštanového pyré

...

10 ml rumovej arómy

50 g masla

Na krém:

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

200 ml masla alebo margarínu

100 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. stužovaču do šľahačky

Na ozdobu:

Čokoládu nastrúhanú na hoblinky

Postup:

Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom.

Vypracujeme jednotnú hmotu.

Sušienkové cesto teraz navrstvíme do papierom vyloženej formy.

Hmotu poriadne zaltačte.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť.

Medzitým si zmäknuté maslo našľaháme s práškovým cukrom.

Maslovú hmotu po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.

Ešte dôkladne prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém.

Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.

Na cesto navrstvíme pudingový krém.

Na krém navrstvíme ušľahanú šľahačku.

Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblankami.

Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay