Neprekonateľné kuracie rezne na paprike: Voňavejšiu omáčku nepoznáme!

Vyskúšajte zlatú klasiku v tom najchutnejšom prevedení. Budete sa zalizovať!

Tento recept priniesla babička z Maďarska a odvety u nás kuracie na paprike pripravujeme len takto. Vynikajúco chutí s haluškami, cestovinou alebo aj zemiakmi.  Hoci sa bežne pripravuje so sladkou smotanou, verzia s kyslou smotanou nám chutí ešte viac. Vyskúšajte zlatú klasiku v tej nechutnejšej podobe.

Potrebujeme:

1 kg kuracích rezňov (s kožou alebo bez kože – môžeme použiť kuracie prsia aj stehenné rezne)

1 červenú papriku

3 ks paradajky

2 lyžice masla

2 ks cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml kyslej smotany

2 lyžice hladkej múky

Sladkú červenú papriku

Soľ, čierne korenie

Na zaliatie:

Kurací vývar (poprípade vodu s bujónom)

Postup:

Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme dozlatista na masle. Pridáme kuracie prsia a orestujeme dobiela. Potom pridáme sladkú papriku, premiešame a hneď zalejeme vývarom, aby paprika nezhorkla.

Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, rovnako nakrájame aj červenú papriku.

Zeleninu pridáme do hrnca a keď vývar začne vrieť, stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme približne 40-45 minút.

Nakoniec zmiešame smotanu s múkou a túto zmes primiešame do hrnca. Bez pokrievky varíme ešte 7-10 minút.

Môžeme podávať s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom