Neprekonateľný krém z ľadových kaštanov (karamelový): Ten najúžasnejší do veterníkov, tort aj studených pohárov!

Úžasný krém na torty a neprekonateľný do veterníkov aj do vianočného pečiva. Fantastická pochúťka, recept od Lucky!

Potrebujeme:

tri  šľahačkové smotany (250g, 33%)

tri kusy tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)

Postup:

Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami. Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády. Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň. Už  počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania. Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín. Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne. Krém je naozaj výborný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.

Dnes najobľúbenejšie