Úžasný krém na torty a neprekonateľný do veterníkov aj do vianočného pečiva. Fantastická pochúťka, recept od Lucky!
Potrebujeme:
tri šľahačkové smotany (250g, 33%)
tri kusy tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)
Postup:
Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami.
Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády.
Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň.
Už počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania.
Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín.
Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne.
Krém je naozaj výborný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.