Neprekonateľný gaštanový krémeš bez pečenia: Stavím sa, že lepší dezert ste dávno nejedli!

21

U mňa to bolo láska na prvé ochutnanie. Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech. Bol preč za 5 minút!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

500 g gaštanového pyré

10 ml rumovej arómy

50 g masla

Na krém:

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

200 ml masla alebo margarínu

100 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. stužovaču do šľahačky

Postup:

Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom. Vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú navrstvíme do papierom vyloženej formy.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding, necháme vychaldnúť a potom doň po lyžičkách vmiešame maslo vyšľahané s cukrom.

Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Na cesto navrstvíme pudingový krém, naň šľahačku a na šľahačku čokoládu nastrúhanú na drobné hoblinky.

Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))

Témy:


Pridajte svoj komentár