Neprekonateľný Černohorský rezeň: Na toto sa nechytajú ani klasické rezne v trojobale!

Výborné jedlo, ktoré si z času na čas radi doprajeme. Úplne najlepšie chutí so zemiakovou kašou.

Výborné jedlo, ktoré si z času na čas radi doprajeme. Úplne najlepšie chutí so zemiakovou kašou.

Potrebujeme:

1 kg bravčového stehna nakrájaného na plátky

450 – 500 g zemiakov nastrúhaných

1 strúčik cesnaku

1 ks cibule

3 lyžice hladkej múky + múku na obaľovanie

...

1 väčšie vajíčko

Soľ, čierne mleté korenie, majoránku

Strúhaný syr

Príloha: zemiakové kaša

Postup:

Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom, nadrobno nakrájanou cibuľkou a pretlačeným cesnakom. Vznikne nám cestíčko ako na placky.

Mäso si najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku. Vyprážame na rozpálenom oleji a potom môžeme nechať odkvapkať na papierovej servítke.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: facebook