Čo spraví táto marináda s obyčajnými zemiakmi je jedným slovom úžasné: Neprekonateľné zemiaky s tymiánom!

Najchutnejšie zemiaky, aké poznám – zvlášť z mladých zemiačikov je to ohromná delikatesa.

Potrebujeme:

4 stredne veľké surové zemiaky (ak máme nové zemiaky, nemusíme ani šúpať)

1-2 lyžičky červenej papriky

1 lyžica hladkej múky

soľ

tymian

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

rasca

2-3 lyžice oleja

4-5 strúčikov cesnaku

Všetky ingrediencie si upravíme podľa množstva zemiakov a vlastnej chuti.

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na 2-3 mm široké kolieska.

Dáme ich do misky, zasypeme paprikou, múkou, tymiánom a rascou.

Nakoniec pridáme olej a premiešame. Zemiaky necháme aspoň hodinu uležať a potom, tesne pred prípravou ich osolíme.

Na pekáč dáme papier na pečenie a naň zemiaky.

Vložíme do dobre predhriatej rúry na 190 stupňov  a pečieme do ružova. Počas pečenia ich opatrne sem tam promiešame.

Nakoniec primiešame roztlačený cesnak a pečieme už len asi 4 minúty. Nakoniec premiešame s petržlenovou vňaťou.

Druhá varianta z panvice:

Ak chceme zemiaky pripraviť ešte rýchlejšie, nakrájame ich na čo najtenšie plátky. Necháme marinovať a potom opražíme na panvici – nové a natenko nakrájané zemiaky budú hotové naozaj rýchlo. Môžete k nim pridať aj jednu malú cibuľku.