Najchutnejšie zemiaky, aké poznám – zvlášť z mladých zemiačikov je to ohromná delikatesa.
Potrebujeme:
4 stredne veľké surové zemiaky (ak máme nové zemiaky, nemusíme ani šúpať)
1-2 lyžičky červenej papriky
1 lyžica hladkej múky
soľ
tymian
rasca
2-3 lyžice oleja
4-5 strúčikov cesnaku
Všetky ingrediencie si upravíme podľa množstva zemiakov a vlastnej chuti.
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na 2-3 mm široké kolieska.
Dáme ich do misky, zasypeme paprikou, múkou, tymiánom a rascou.
Nakoniec pridáme olej a premiešame. Zemiaky necháme aspoň hodinu uležať a potom, tesne pred prípravou ich osolíme.
Na pekáč dáme papier na pečenie a naň zemiaky.
Vložíme do dobre predhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme do ružova. Počas pečenia ich opatrne sem tam promiešame.
Nakoniec primiešame roztlačený cesnak a pečieme už len asi 4 minúty. Nakoniec premiešame s petržlenovou vňaťou.
Druhá varianta z panvice:
Ak chceme zemiaky pripraviť ešte rýchlejšie, nakrájame ich na čo najtenšie plátky. Necháme marinovať a potom opražíme na panvici – nové a natenko nakrájané zemiaky budú hotové naozaj rýchlo. Môžete k nim pridať aj jednu malú cibuľku.