Neprekonateľné šľahačkové kocky s broskyňami a voňavým cestom: Jednoduché ako koláč, lepšie ako drahé torty!

Výborný tip na rýchly a pritom veľmi chutný dezert, ktorý pripravíte jednoducho, rýchlo a musíte sa zmieriť s tým, že sa zje ešte rýchlejšie. Je totiž neuveriteľne chutný!

Výborný tip na rýchly a pritom veľmi chutný dezert, ktorý pripravíte jednoducho, rýchlo a musíte sa zmieriť s tým, že sa zje ešte rýchlejšie. Je totiž neuveriteľne chutný!

Potrebujeme:

3 vajcia

Štipku soli

100 g práškového cukru

80 ml oleja

100 ml fanty

...

150 g hladkej múky

100 g zemiakového škrobu

Prášok do pečiva

Na krém:

300 ml smotany na šľahanie

400 g bieleho jogurtu – hustého (alebo kyslej smotany)

1 bal. Želatívnového stužovača za studena

2-3 lyžice práškového cukru

Broskyne v plechovke

Postup:

Rúru nastavíme na 175 stupňov. V miske zmiešame vajcia, cukor a štipku soli. Pri vysokých otáčkach šľaháme asi 3-4 minúty, potom pridáme postupne aj ostatné prísady a vymiešame jednotnú zmes – cesto, ktoré navrstvíme na plech s vyššími okrajmi a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.

Necháme vychladnúť a medzitým prirpavíme krém. Vychladenú smotanu ušľaháme s cukrom a potom vmiešame aj biely jogurt. Stužovač rozmiešame vo vode a vmiešame do krému. Vychaldnuté cesto pokvapkáme broskyňovou šťavou, uložíme naň plátky broskýň a navrstvíme krém. Posypeme kakaom zmiešaným so škoricou a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame nakrájané na kocky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)