Neprekonateľné salkové šuhajdy na vianočný stôl: Iný recept ani nehľadajte, tieto sú najlepšie!

Fantastický recept od Henrietky z mimibazaru.

Sú také chutné, že do Vianoc nikdy nevydržia a vždy ich robíme na viackrát. :-)

 

 

Potrebujeme:

...

1 salko- vopred uvarené (2 hod.)

10 dkg masla

10 dkg mletých orechov

1 vanilkový cukor

½ stuženého tuku – (cery)

15 – 20 dkg čokolády na varenie

Postup:

Uvariť klasické salko (ponorené do vody cca 2 – 2,5 hod. najlepšie deň vopred), alebo si môžete kúpiť už hotové karamelové.

Do hrnca dáme uvarené salko, maslo, orechy a vanilkový cukor.

 

 

Chvíľu povaríme, kým sa nerozpustí maslo, aby sa všetko dobre spojilo.

Necháme trochu vychladnúť.

Pripravíme si čokoládovú polevu (ja robím tak , že čokoládu si rozpustím aj s cerou nad parou).

 

 

Pripravenú polevu nalejeme do košíčkov po 1 až 2 ČL (záleží aké máte veľké košíky).

Potom pridáme plnku, nakoniec čokoládovú polevu a ozdobíme podľa ľubovôle a chuti.

Necháme stuhnúť.

Tieto šuhajdy obľubujú najmä detičky, ale určite si pochutnáte aj vy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)