Výborné mäsko zapečené so smotanovou zmesou, orechmi a cesnakom. Výnimočná chuť a úplne jednoduchá príprava.
Potrebujeme:
Bravčové karé 500 g
Nakladané uhorky 2 kusy
1 šálku nelúpaných vlašských orechov (vylúpeme a nasekáme)
Cesnak 3-4 strúčiky
Kyslá smotana 4–5 lyžice
Majonéza 1-2 lyžičky
kôpor 0,5 lyžičky
Slnečnicový olej 1 polievková lyžica
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
Postup:
Bravčové mäso sa umyje, nareže na plátky a naklepe. Ochutíme so soľou a korením podľa chuti. Jemne nakrájame kyslé uhorky a vlašské orechy nasekané nadrobno. Kôpor umyjeme, cesnak pretlačíme a syr nastrúhame na jemno. Na prípravu omáčky zmiešame kyslú smotanu s pripravenými uhorkami, orechmi, kôprom a cesnakom. Mäso vložte do pekáča vymasteného so slnečnicovým olejom, potrite smotanou zmesou a posypte strúhaným syrom. Na syr natrieme majonézu (vďaka tomu sa syr nezhorí) a pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre. Mäso pečieme asi 40 minút, všetko záleží od hrúbky – radšej ho kontrolujte.