Neprekonateľné Pánske rezne: Úžasne šťavnaté a mäkučké mäsko s bohatou oblohou, na jednom pekáči!

Výborné mäsko zapečené so smotanovou zmesou, orechmi a cesnakom. Výnimočná chuť a úplne jednoduchá príprava. 

Výborné mäsko zapečené so smotanovou zmesou, orechmi a cesnakom. Výnimočná chuť a úplne jednoduchá príprava.

Potrebujeme:

Bravčové karé 500 g

Nakladané uhorky 2 kusy

1 šálku nelúpaných vlašských orechov (vylúpeme a nasekáme)

Cesnak 3-4 strúčiky

Kyslá smotana 4–5 lyžice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Majonéza 1-2 lyžičky

kôpor 0,5 lyžičky

Slnečnicový olej 1 polievková lyžica

Soľ podľa chuti

Čierne korenie podľa chuti

Postup:

Bravčové mäso sa umyje, nareže na plátky a naklepe. Ochutíme so soľou a korením podľa chuti. Jemne nakrájame kyslé uhorky a vlašské orechy nasekané nadrobno. Kôpor umyjeme, cesnak pretlačíme a syr nastrúhame na jemno. Na prípravu omáčky zmiešame kyslú smotanu s pripravenými uhorkami, orechmi, kôprom a cesnakom. Mäso vložte do pekáča vymasteného so slnečnicovým olejom, potrite smotanou zmesou a posypte strúhaným syrom. Na syr natrieme majonézu (vďaka tomu sa syr nezhorí) a pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre. Mäso pečieme asi 40 minút, všetko záleží od hrúbky – radšej ho kontrolujte.