Je to výborné jedlo a dokonca ho majú radi aj tí, ktorým inak kuracie mäsko nemusia. Toto je šťavnaté a veľmi, veľmi chutné.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
6 lyžíc hladkej múky
1,5 lyžičky kypriaceho prášku
3 lyžice s´jovej omáčky
1 lyžičku oleja
1 vajce
Soľ
Na omáčku:
3 lyžice kečupu
1-2 lyžičky medu
1 lyžičku sójovej omáčky
1-2 lyžice sezamových semienok
Postup:
Mäsko umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Posypeme soľou a zmiešame s 1 lyžicou sójovej omáčky, med, kečup, sezamové semienka, premiešame a odložíme bokom.
Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Pridáme vajcia a olej. Do zmesi pridáme dostatok vody tak, aby nám vzniklo husté cestíčko. Do cestíčka pridáme mäsko, premiešame a pridáme aj sezam. Necháme chvíľku odležať a vyprážame dozlatista v rozpálenom oleji.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)