Neprekonateľné medovo-sezamové kurča podľa Číňanov: Urobte ho radšej viac, chuť je bezkonkurenčná!

Je to výborné jedlo a dokonca ho majú radi aj tí, ktorým inak kuracie mäsko nemusia. Toto je šťavnaté a veľmi, veľmi chutné.

Je to výborné jedlo a dokonca ho majú radi aj tí, ktorým inak kuracie mäsko nemusia. Toto je šťavnaté a veľmi, veľmi chutné.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

6 lyžíc hladkej múky

1,5 lyžičky kypriaceho prášku

3 lyžice s´jovej omáčky

1 lyžičku oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

Soľ

Na omáčku:

3 lyžice kečupu

1-2 lyžičky medu

1 lyžičku sójovej omáčky

1-2 lyžice sezamových semienok

Postup:

Mäsko umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Posypeme soľou a zmiešame s 1 lyžicou sójovej omáčky, med, kečup, sezamové semienka, premiešame a odložíme bokom.

Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Pridáme vajcia a olej. Do zmesi pridáme dostatok vody tak, aby nám vzniklo husté cestíčko. Do cestíčka pridáme mäsko, premiešame a pridáme aj sezam. Necháme chvíľku odležať a vyprážame dozlatista v rozpálenom oleji.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)