plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľná zemiaková knedľa ako pierko – rýchla, domáca a dokonalá: Kysnutú knedľu už nerobím, každý pýta len toto!

Recept na túto knedľu som našla na internete od autorky pani Johany .

 

 

Predtým som už nejaké recepty na zemiakovú knedľu skúsila, ale žiaden nedopadol takto – najlepšia knedľa, akú som kedy spravila, dokonca ani tá kysnutá sa na toto nechystá.

Vôbec nie je tuhá a osliznutná, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšia, určite skúste.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

 

 

1/2 kg hrubej múky,

1 -2 vajcia podľa veľkosti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.

Po uvarení-môžu byť aj rozvarené-je roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.

Ja používam ručný šľahač.

 

 

Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.

Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku.

A balením do fólie ešte upravíme tvar.

 

 

Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom

A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme.

Upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.

 

 

varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.

Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón.

Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes