Neprekonateľná torta Diplomat: 3 druhy krému a absolútne fantastická parížska šľahačka

Výborná torta, ktorá vyzerá ako nepečená, no pozostáva z pečeného čokoládového korpusu a tým najlepším krémom. Vyskúšajte a už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť pre vašich oslávencov!

Potrebujeme:

5 vajec

150 g práškového cukru

1 lyžicu kakaa

1 bal. prášku do pečiva

Parížska šľahačka:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 bal. šľahačky (2×250 ml)

2-3 čokoládky Ľadové kaštany

Na vanilkový krém:

250 g masla

150 g práškového cukru

500 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

Na smotanový krém:

100 g bielej čokolády

250 g kyslej smotany

Ďalej potrebujeme:

Dlhé piškóty

2 banány

Formu – okrúhlu alebo obdĺžnikovú

Postup:

Najskôr si urobíme šľahačku, pretože musí cez noc odstáť. Šľahačku s nalámanou čokoládou preložíme na plameň a postupne zahrievame. Zmes necháme prejsť aspoň na 2 minúty a následne zložíme z plameňa a keď vychladne, dáme do chladničky. Na druhý deň dobre zachladenú šľahačku ušľaháme.

Žĺtky oddelíme a bielky ušľaháme do snehu. Po častiach do snehu pridáme aj cukor a po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Z cesta odoberieme asi 1/3 a vmiešame do nej kakao. Pripravíme si vymastenú a múkou vysypanú formu. Do stredu formy dáme 3 lyžice bieleho cesta, 1 lyžicu tmavého a takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Vytvoríme tak mramorový korpus. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding. V inej miske si našľaháme zmäknuté maslo s cukrom a keď puding vychladne, po lyžičkách vmiešame doň našľahané maslo.

Bielu čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a vmiešame do nej kyslú smotanu.

Korpus prekrojíme na polovicu. Natrieme ho najskôr vanilkovým krémom, naukladáme tenké kolieska banánov a pokračujeme ½ parížskej šľahačky. Pokračujeme druhým korpusom, vanilkovým krémom, banánmi a šľahačkou. Boky torty potrieme zvyšným vanilkovým krémom a prilepíme naň piškóty – môžeme ich upevniť niťou, aby dobre držali. Nakoniec na vrch navrstvíme smotanový krém a posypeme strúhanou čokoládou.

Dáme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)