plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čo spraví táto marináda s mäskom je jedným slovom úžasné: Neprekonateľná pivná zmes na gril, pečenie aj minútovú prípravu!

Krkovičku som nikdy príliš v láske, ale keď je naložená v tejto marináde, je neskutočne dobrá. Odporúčam na grilovačku, ale aj na minútkovú úpravu aj na pečenie. Najlepšia je na bravčové mäsko, ale už sme skúšali aj hydinu a tiež nám veľmi chutila. Ako sa hovorí nebíčko v papuľke!

Krkovičku som nikdy nemala príliš v láske, ale keď je naložená v tejto marináde, je neskutočne dobrá. Odporúčam na grilovačku, ale aj na minútkovú úpravu aj na pečenie. Najlepšia je na bravčové mäsko, ale už sme skúšali aj hydinu a tiež nám veľmi chutila. Ako sa hovorí nebíčko v papuľke!

Potrebujeme:

150 ml pivo svetlé (zvyšok vypijeme)

2 lyžice oleja

3 lyžičky grilovacieho korenia

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička tymianu

1 lyžička rasca mletá

1 cibuľa

500 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky

Postup:

Všetko spolu zmiešame, cesnak prelisujeme alebo nakrájame nadrobno, cibuľu si tiež nakrájame a mäsko naložíme do pácu najlepšie 12-24 hodín pred prípravou.  Mäsko je výborné na grilovanie, pečenie, aj na minútovú úpravu. Ak chcete mäsko piecť, odporúčam aj potrieť horčicou. Mäsko je mäkučké, doslova sa rozpadá na jazyku. Kedysi som skúšala aj iné marinády, ale teraz už robím len túto jednu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Alenka Gajdošová

Najlepšie recepty na dnes