plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nechajte rúru dnes odpočívať, toto je bomba: Neprekonateľná ovocná torta je potešením pre chuť – úžasne jemný dezert!

Torta bez pečenia s ovocím (do misky, aj do formy)

tortu bez pečenia s ovocím a želé

Potrebujeme:

  • 500 g hustej kyslej smotany
  • 300 g ovocia alebo bobúľ (čo máte radi)
  • 200 g piškótového korpusu alebo sušienok
  • 200 g cukru
  • 30 g želatíny v prášku

Postup:

Do malej nádoby nasypte želatínu a zalejte s 1/2 pohára studenej vody a nechajte napučať pol hodiny.

tortu bez pečenia s ovocím a želé

Keď želatína napučí, vložte ju do vodného kúpeľa a pomaly miešajte, kým sa hrudky úplne nerozpustí.

V hlbokej miske, vyšľahajte kyslú smotanu a cukor. Pokračovať v miešaní, pridajte tenkým prúdom želatínu a dôkladne vymiešajte.

tortu bez pečenia s ovocím a želé

Vysteľte spodok hlbokej misky fóliou. Ošúpte ovocie a nakrájajte na malé kúsky. Sušienky alebo piškóta sa tiež nadrobia na kúsky.

tortu bez pečenia s ovocím a želé

Zmiešajte v hlbokej miske ovocie a sušienky (ovocie by malo byť na vrch, čím získate pekný vzhľad koláča). Potom nalejte všetok krém a prikryte fóliou. Dezert vložte do chladničky na 2-3 hodiny.

tortu bez pečenia s ovocím a želé

Po stanovenom čase vyberte tortu z chladničky a nádobu otočte na krásne jedlo. Konečným nádychom je odstránenie lepiacej fólie.

Najlepšie recepty na dnes