Torta bez pečenia s ovocím (do misky, aj do formy)
Potrebujeme:
- 500 g hustej kyslej smotany
- 300 g ovocia alebo bobúľ (čo máte radi)
- 200 g piškótového korpusu alebo sušienok
- 200 g cukru
- 30 g želatíny v prášku
Postup:
Do malej nádoby nasypte želatínu a zalejte s 1/2 pohára studenej vody a nechajte napučať pol hodiny.
Keď želatína napučí, vložte ju do vodného kúpeľa a pomaly miešajte, kým sa hrudky úplne nerozpustí.
V hlbokej miske, vyšľahajte kyslú smotanu a cukor. Pokračovať v miešaní, pridajte tenkým prúdom želatínu a dôkladne vymiešajte.
Vysteľte spodok hlbokej misky fóliou. Ošúpte ovocie a nakrájajte na malé kúsky. Sušienky alebo piškóta sa tiež nadrobia na kúsky.
Zmiešajte v hlbokej miske ovocie a sušienky (ovocie by malo byť na vrch, čím získate pekný vzhľad koláča). Potom nalejte všetok krém a prikryte fóliou. Dezert vložte do chladničky na 2-3 hodiny.
Po stanovenom čase vyberte tortu z chladničky a nádobu otočte na krásne jedlo. Konečným nádychom je odstránenie lepiacej fólie.