Tento recept na karľovarskú knedľu mám najradšej, nevarí sa vo fólií, ale dá sa jednoducho pripraviť v obyčajných hrnčekoch, alebo keramických miskách. A chuť je naozaj výborná, orporúčam vyskúšať, určite budete spokojní.
Potrebujeme (4 porcie):
500 ml mlieka
300 g hrubej múky
80 g sušenej šunky
30 g petržlenovej vňate
8 rožkov
5 vajec
maslo na vytrenie hrnčekov, alebo zapekacích misiek
soľ, muškátový oriešok
postup:
Žĺtky oddeľte od bielkov a pridajte do misy s múkou, dochuťte nastrúhaným muškátovým orieškom, osoľte, prilejte mlieko a pripravte hladké cestíčko.
Do misy s nakrájanými rožky pridajte cestíčko, nasekanú petržlenovú vňať, na kocky nakrájanú opečenú šunku a všetko premiešajte.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka vmiešajte do zmesi.
Zmesou naplňte maslom vytreté hrnčeky, alebo zapekacie misky, vložte do naparovacieho hrnca a varte v pare cca 35 minút.