Neprekonateľná cuketová zmes na obložené chlebíčky a hrianky: Stačí otvoriť pohár a máte výborné pohostenie aj uprostred zimy!

Výborný nápad, ako spracovať úrodu cukety tak, že si ju budete môcť užiť aj uprostred zimy. Skúste vynikajúcu cuketovú zmes do pohárov, je vynikajúca na chlebíčky, alebo ešte teplé hrianky.

Výborný nápad, ako spracovať úrodu cukety tak, že si ju budete môcť užiť aj uprostred zimy. Skúste vynikajúcu cuketovú zmes do pohárov, je vynikajúca na chlebíčky, alebo ešte teplé hrianky.

Potrebujeme:

1,5 kg cukety zomletej v mlynčeku (môžete zomlieť cuketu so semienkami, alebo očistenú bez semienok)

6 cibúľ nakrájaných nadrobno

6 strúčikov cesnaku – zomletých v mlynčeku

6 lyžíc sójovej omáčky

1 lyžica zázvoru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica sladkej papriky

Štipku pálivej papriky

olej

kečup alebo paradajkový pretlak – pár lyžíc podľa chuti

soľ

6 ks zelených paprík zomletých v mlynčeku

3 ks ošúpaných  paradajok – zomletých v mlynčeku

pár bobkových listov

trošku mletého nového korenia, mleté čierne korenie

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý. Nakrájanú cibuľku si speníme na oleji, potom pridáme zeleninovú zmes zomletú v mlynčeku a aj ostatné prísady. Nakoniec vmiešame kečup podľa chuti.

Dusíme asi 30 min, potom plníme poháre a sterilizujeme 20 min.

Používame na hrianky, na chlebíčky, alebo ako náplň do slaného pečiva.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)