Neprekonateľná bravčová roláda s mletým mäsom podľa mojej mamy – rýchla, jednoduchá: Netreba k nej ani prílohu!

Výborný tip na slávnostný obed, napríklad so zemiakovou kašou, alebo vynikjaúce pohostenie na studené misy. Tento recept je u nás v rodine už legendou.

Potrebujeme:

3/4 kg bravčový plát – môžete použiť aj menšie pláty mäsa urobiť viac rolád

20 dkg mletého mäsa

2 vajíčka (alebo 1 veľké)

soľ mleté čierne korenie

3 guľôčky nového korenia

...

1 veľký bobkový list

2 lyžice strúhanky

lyžička kremžskej horčice

Pretlačený cesnak

Malá cibuľa nakrájaná najemno

plátky šunky

Voliteľné prísady na plnenie: Uvarené vajcia, klobása, syr…

Postup:

Najprv si ochutíme mleté mäso soľou, korením, nadrobno nakrájanou cibuľkou, drveným cesnakom a spojíme vajcom a strúhankou v celistvú hmotu.

Plát mäsa riadne rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme trochou horčice.

Ďalej navrstvíme šunku, ochutené mleté mäso a všetko opatrne zamotáme. Môžete pokojne plniť aj inými prísadami, je to na vás.

Roládu stiahneme povrázkom, môžeme ešte posypať obľúbeným korením, dáme do pekáča, podlejeme trochou vody, prihodíme guľôčky nového korenia, bobkový list a cibuľu nakrájanú na kolieska.

Pečieme pod poklopom na 200 ° C asi 90 minút.